Trouw blijven aan je drijfveren

Door een reorganisatie verloor Alie haar functie en moest ze op zoek naar een andere baan. Toen ze dit verlies kon accepteren en ze gedurende het loopbaanproces steeds meer zicht kreeg op haar specifieke kenmerken, talent en ambities, heeft ze zich versterkt door gerichte scholing. Vervolgens kwam de vraag: hoe verover ik die nieuwe baan?

Alie blijkt een goede netwerker te zijn die regelmatig wordt uitgenodigd. Leidend voor haar is dat ze steeds trouw blijft aan haar belangrijkste drijfveren, waarden en werkvoorwaarden en met dat kader kijkt in hoeverre de functie en organisatie daarbij aansluit. Dat is gelukt! Ze vertelt hier hoe ze het zelf heeft ervaren:

Hallo Tineke,

Je hebt me 9 maanden begeleid, (een bevalling? :-)) en me aardig goed leren kennen. Een bijzonder traject waarin ik me soms heel erg bloot moest geven, wat best wel eng was en waarin ik me verwonderd heb. Hoe we samen de puzzelstukjes, van wie ik ben en waar ik naar toe wil hebben gerangschikt en gaandeweg in elkaar hebben gepast. Heel bijzonder vond ik dat. Ik heb er heel veel van geleerd en het heeft mij duidelijkheid gegeven welke richting ik qua werk uiteindelijk op wil gaan.

Aan het werk
Inmiddels ben ik aan het werk als secretaresse/notarieel medewerker bij een notariskantoor. Ben helemaal blij! Door jouw begeleiding had ik goed helder wat voor mij belangrijk is. Dat heeft me telkens heel erg geholpen! Nog heel erg bedankt voor alles!

Alie Mollema