Coaching

Coaching laat mensen functioneren met bezieling.

Als werkgever investeert u in uw medewerkers. Een werkgever die investeert in coaching werkt mee aan de professionele groei van zijn medewerkers. Coaching is geloven in de potentie van je medewerkers en hun unieke bijdragen aan de organisatiedoelstellingen.

Het coachingstraject dat Balans Loopbaancoaching biedt staat in het teken van reflectie, inzicht en bewustwording. Mensen leren hun dagelijkse gedragspatronen ontdekken en belemmeringen omzetten in effectief gedrag.

Groei en ontwikkeling
Het doel van individuele coaching is het doen groeien van het zelfoplossend en zelflerend vermogen. Coaching is een vorm van begeleiding bij persoonlijke en professionele ontwikkeling van mensen. En wat voor u als werkgever belangrijk is: coaching resulteert in een inspirerend werkklimaat waar mensen functioneren met bezieling. Door de balans tussen persoonlijkheid en organisatie halen medewerkers meer uit zichzelf en bieden ze optimaal rendement.

Hoe doen wij dit? Inleven, confronteren en anders laten kijken. Altijd met een focus op de kwaliteiten en waarden van de medewerker en hem of haar leren om deze zo goed mogelijk in te zetten. Zo kunnen wij mensen laten groeien.

Meer weten over onze aanpak? Neem contact op voor meer informatie of een vrijblijvend kennismakingsgesprek.