Loopbaanbegeleiding

Ken U zelve (Socrates)

In werk, in vriendschap, in elk deelgebied van het leven ben jezelf de constante en dus de sleutel tot verbetering en succes. De basis van zelfkennis is een goed ontwikkeld bewustzijn. Balans Loopbaancoaching helpt jou meer zicht te krijgen op wie je bent, wat jou beweegt en uniek maakt en hoe de vertaalslag te maken in je werkende leven.

Stel je jezelf wel eens de volgende vragen?

In hoeverre past mijn werk nog bij mij?                                                                            Waar kan ik me nog ontwikkelen en hoe pak ik dat aan?                                                   Ik ben toe aan een volgende stap in mijn loopbaan maar weet nog niet wat ik echt wil? Wie ben ik eigenlijk? Wat maakt mij uniek en hoe zet ik dat (meer) in, in leven en werk? Hoe blijf of maak ik mij duurzaam inzetbaar voor werk?

Dan is loopbaanbegeleiding bedoeld voor jou!

Vaak gun je jezelf niet de tijd om stil te staan bij je werk. Zelfs als je al een tijdje een ontevreden gevoel hebt. Dan is het goed om alles op een rijtje te zetten zodat je bewuste keuzes kunt maken. Liefst op een dusdanige manier dat je je werk weer als zinvol ervaart en dat je fluitend naar je werk gaat. Een loopbaantraject stimuleert je om op zoek te gaan naar je ware ik en om een plan te maken hoe je jouw werkende leven verder vorm wilt geven.

Het resultaat is duidelijkheid over je ambities, waarden en kwaliteiten. Aan het eind heb je nieuwe inzichten over jezelf en je loopbaan gekregen. Je hebt een persoonlijk profiel en een actieplan gemaakt waarin staat hoe je verder gaat.

“Het gaat om het volgen van je hart en het aanwenden van je creativiteit om je dromen te verwezenlijken.”

In dit filmpje van de beroepsvereniging voor loopbaanprofessionals hoor je hoe verschillende mensen hun loopbaantraject hebben ervaren.