Leidinggeven aan je loopbaan

Stel je jezelf wel eens de volgende vragen?

In hoeverre past mijn werk nog bij mij?                                                                            Waarin kan ik me nog ontwikkelen en hoe pak ik dat aan?                                                   Ik ben toe aan een volgende stap in mijn loopbaan maar weet nog niet wat ik echt wil? Wie ben ik eigenlijk? Wat maakt mij uniek en hoe zet ik dat (meer) in, in leven en werk? Hoe blijf of maak ik mij duurzaam inzetbaar voor werk? Hoe wil ik mijn loopbaan vervolgen?

Dan is de training leidinggeven aan je loopbaan bedoeld voor jou!

Leiding geven aan je loopbaan is een inspirerende ontdekkingsreis van 9 dagdelen verspreid over vier maanden gericht op bewustwording, zelfkennis en  leiding geven aan je eigen loopbaan. 

Voor wie is deze training?
Voor medewerkers die stil willen staan bij hun loopbaan en opnieuw de balans op wille maken en inspirerende keuzes willen maken. 

Wat levert deze training op?
Uiteraard ga je antwoord vinden op jouw loopbaanvragen die je voorafgaand hebt vastgesteld in het plan van aanpak. Verder helpt dit traject je om je bewust te worden wie jij bent, waar je goed in bent en waar je warm voor loopt. Je ontwikkelt een visie op banen en organisaties die bij jou passen. Je leert jezelf en jouw visie geloofwaardig te presenteren. Je positioneert je zelfbewust, geïnspireerd en met meer zelfvertrouwen. Naast het in kaart brengen van een volgende stap weet je ook hoe je dat gaat aanpakken. 

Aan het eind van dit traject heb je:

  • Een helder beeld van jouw eigenschappen, kwaliteiten, wensen en mogelijkheden in je loopbaan
  • Zicht op branches, bedrijven en functies die jou aanspreken
  • Zicht op factoren die jouw kansen op succes vergroten en verkleinen
  • Een professioneel CV 
  • De kennis, vaardigheden en ervaring om je plannen helder te presenteren
  • Je actieplan klaar en weet je hoe je verder wilt

Hoe is het programma opgebouwd?

Periode:  september 2024 – december 2024

Intakegesprek
In het intakegesprek onderzoeken we samen of dit traject bij je past.

Voorlichtingsbijeenkomst
Voordat we van start gaan komen we als groep bijeen om kennis met elkaar te maken, het (reis)programma en de voorbereiding op de start door te nemen.

Zelfonderzoek : Wie ben ik, wat is mijn kracht en hoe zet ik dat in?
We starten met een zelfonderzoek naar persoonlijke waarden, drijfveren, talenten en ambities. Het doel is dat je antwoord vindt op vragen als wie ben ik, hoe heb ik me ontwikkeld, wat wil ik en wat kan ik daarvan inzetten in werk. Dit onderdeel betreft zeven dagdelen binnen zes weken.

Forum: hoe laat ik mezelf zien en horen?
Op enig moment ga je jezelf en jouw plannen presenteren aan een forum. Hierin zitten HRM adviseurs, managers of loopbaancoaches van andere organisaties. Een unieke kans om feedback en tips te krijgen die jou verder op weg helpen. Dit onderdeel betreft een dagdeel.

Afsluiting: Ik weet hoe ik mijn loopbaan wil vervolgen

Je sluit af met de opbrengsten die deze ontdekkingsreis je heeft gebracht. Deze staan vermeld in je plan van aanpak en op professionele manier heb je ze verwerkt in je CV. Nu ga je zelf verder, zelfbewuster en met meer zelfvertrouwen. Je weet wie je bent, wat je te bieden hebt en hoe je verder wilt.  

Individuele gesprekken
Iedere medewerker heeft regelmatig gesprekken met zijn/haar coach waar persoonlijke items besproken worden.

Praktisch & actief
Dit traject is praktisch van opzet en nodigt je uit om daadwerkelijk stappen te maken. Tussen de bijeenkomsten ga je aan de slag met huiswerkopdrachten. De groep bestaat uit minimaal 8 en maximaal 14 deelnemers.

Interesse?
Bij voldoende deelnemers starten we dit najaar met een nieuwe groep op een nader te bepalen locatie in Noord Nederland. Heb je vragen of wil je je aanmelden neem gerust contact met ons op.

Tineke Roeda             T: 06 190 29 399      info@balansloopbaancoaching.nl