Training Samen Onderweg

Samen onderweg naar een volgende stap in jouw loopbaan!

Een intensief groepstraject van zes maanden gericht op het zetten van stappen in je loopbaan.

Alles verandert.. Het leven bestaat uit veranderingen. Organisaties veranderen, functies wijzigen, verdwijnen en nieuwe ontstaan. Ook in je privéleven vinden wijzigingen plaats en verander je zelf. Veranderingen gewenst of niet hebben impact op je leven en je loopbaan.

Voor wie is deze training?
Voor medewerkers die toe zijn aan een volgende stap in hun loopbaan.

Wat levert dit traject op?
Samen onderweg naar de volgende stap in je loopbaan! helpt je om je bewust te worden wie jij bent, waar je goed in bent en waar je warm voor loopt. Je ontwikkelt een visie op banen en organisaties die bij jou passen. Je leert jezelf en jouw visie geloofwaardig te presenteren. Je positioneert je zelfbewust, geïnspireerd en met meer zelfvertrouwen. Naast het in kaart brengen van een volgende stap in je loopbaan leer je ook hoe je die stap daadwerkelijk kunt zetten en wat jou daarbij helpt. Weten wat je wilt is immers een ding, daadwerkelijk een stap maken vraagt meer.

Aan het eind van dit traject heb je:

  • Een helder beeld van jouw kwaliteiten, wensen en mogelijkheden in je loopbaan
  • Zicht op branches, bedrijven en functies waar jij zou kunnen en willen werken
  • Jouw netwerk in kaart gebracht en benut je dat effectief
  • Zicht op factoren die jouw kansen op succes vergroten en verkleinen
  • Een professioneel CV en resumé
  • De kennis, vaardigheden en ervaring om effectief te solliciteren en je plannen helder te presenteren
  • Je actieplan klaar en weet je hoe je verder wilt in je zoektocht naar een andere baan
  • Daadwerkelijk stappen gezet,  gesprekken gevoerd, bedrijven bezocht en mogelijk een andere baan veroverd.

Hoe is het programma opgebouwd?

Deel 1 : september – december 2015

Intakegesprek
In het intakegesprek onderzoeken we samen of dit traject bij je past.

Voorlichtingsbijeenkomst
Voordat we van start gaan komen we als groep bijeen om kennis met elkaar te maken, het (reis)programma en de voorbereiding op de start door te nemen.

Waar ligt mijn kracht en hoe zet ik dat in?
We starten met een zelfonderzoek naar persoonlijke waarden, drijfveren, talenten en ambities. Het doel is dat je antwoord vindt op vragen als wie ben ik, hoe heb ik me ontwikkeld, wat wil ik en wat kan ik daarvan inzetten in werk. Dit onderdeel betreft zeven dagdelen binnen zes weken.

Werkbezoeken
Gedurende dit traject leggen medewerkers meerdere werkbezoeken af.

Forum: hoe laat ik mezelf zien en horen?
Op enig moment ga je jezelf en jouw plannen presenteren aan een forum. Hierin zitten HRM adviseurs, managers of loopbaancoaches van andere organisaties. Een unieke kans om feedback en tips te krijgen die jou verder op weg helpen. Dit onderdeel betreft een dagdeel.

Deel 2 : januari – mei 2016

Hoe zet ik concrete stappen op de arbeidsmarkt?
In deze fase ga je op onderzoek uit en verken je de arbeidsmarkt op een manier die bij jou past. We leren je hoe de arbeidsmarkt werkt anno 2014. Het gaat dan om zaken als het effectief inzetten van social media, hoe een onderscheidende brief en CV/Resume te maken en hoe jezelf te presenteren tijdens een gesprek. Presenteren maakt een wezenlijk onderdeel uit van deze fase en komt op diverse manieren aan bod. Dit onderdeel betreft zeven dagdelen binnen drie maanden.

Leerteams
Naast de groepsbijeenkomsten kom je een aantal keren in kleine groepjes bijeen om de praktische zaken aan de orde te laten komen en van elkaar te leren hoe je daar mee om kunt gaan.

Netwerken, werkervaring, stage
Medewerkers voeren oriënterende netwerkgesprekken als groep of individueel. Mocht blijken dat een stage of werkervaringsplek jouw positie op de arbeidsmarkt vergroot, ga je je mogelijkheden hiertoe onderzoeken.

Individuele gesprekken
Iedere medewerker heeft regelmatig gesprekken met zijn/haar coach waar persoonlijke items besproken worden.

Praktisch & actief
Dit traject is praktisch van opzet en nodigt je uit om daadwerkelijk stappen te maken. Tussen de bijeenkomsten ga je aan de slag met huiswerkopdrachten. De groep bestaat uit minimaal 8 en maximaal 14 deelnemers.

Interesse?
Bij voldoende deelnemers starten we volgend voorjaar met een nieuwe groep op een nader te bepalen locatie in Noord Nederland. Heb je vragen of wil je je aanmelden neem gerust contact met ons op.

Tineke Roeda                     T: 06 190 29 399             info@balansloopbaancoaching.nl
Antoinette Suidhoff             T: 06 499 60 042             info@vierkwartier.nl