Sollicitatietraining

Op zoek naar een (andere) baan? Dat kan lastig zijn: brieven schrijven, wachten op antwoord, uitgenodigd worden voor een gesprek… het gesprek zelf… geen nood! Balans loopbaancoaching verzorgt een sollicitatietraining. De training is bestemd voor mensen die niet precies weten hoe ze het solliciteren moeten aanpakken.

De deelnemers leren sollicitatiebrieven schrijven, een curriculum vitae (CV) en Resume in elkaar zetten en sollicitatiegesprekken voeren. Tijdens de training, nemen de deelnemers advertenties mee van vacatures waarop ze willen solliciteren en oefenen dan in het schrijven van gemotiveerde sollicitatiebrieven.

Docent Tineke Roeda: “Samen kunnen we er voor zorgen dat zo’n brief net ietsje extra krijgt, waardoor hij opvalt tussen die misschien wel tientallen brieven die een bedrijf binnenkrijgt.” Daarnaast moet er natuurlijk een goed en onderscheidend CV worden gemaakt.

Een volgende stap is de voorbereiding op het sollicitatiegesprek. “Er zijn altijd vaste onderwerpen die in zo’n gesprek aan de orde komen; je motivatie, welke vragen kun je verwachten èn welke vragen kan je zelf kan stellen. Dat soort dingen oefenen we samen in de cursus.” Ook komt het zo belangrijke netwerken en het gebruik van social media aan de orde.