Expeditie Loopbaan in ontwikkeling

Expeditie loopbaan in ontwikkeling is een groepstraining van 7 dagdelen.

Ken je dat gevoel? Dat je uitgekeken bent op je werk, toe bent aan iets nieuws, maar niet weet wat je nu eigenlijk echt wilt en hoe je dat moet aanpakken? Dan is deze expeditie  loopbaan in ontwikkeling bedoeld voor jou!

Vaak gunnen je jezelf niet de tijd om stil te staan bij je werk. Zelfs als je al een tijdje een ontevreden gevoel hebt. Dan kan het goed zijn om alles op een rijtje te zetten zodat je bewuste keuzes kunt maken. Liefst op een dusdanige manier dat je je werk weer als zinvol ervaart en dat je fluitend naar je werk gaat. Dit traject stimuleert je om op zoek te gaan naar je ware ik en om een plan te maken hoe je jouw werkende leven verder vorm wilt geven.

De training is speciaal ontwikkeld voor mensen met een aantal jaren werkervaring. Je werk- of denkniveau is MBO of hoger en je hebt een vraag over je loopbaan. Het kan zijn dat je iets wilt veranderen in je werk, opnieuw aan het werk wilt of op de een of andere manier wilt stilstaan bij vragen over je loopbaan. In deze drie dagen ga je helderheid scheppen in je ambities, waarden en kwaliteiten. De training is praktisch van opzet en nodigt je uit om daadwerkelijk nieuwe stappen te maken. Aan het eind van de training kun je je loopbaan beter en bewuster richting geven.

De volgende vragen staan centraal: wie ben ik, wat kan ik, waar ligt mijn kracht, wat wil ik, wat inspireert mij, wat stimuleert en belemmert mij om mijn ambities te realiseren, wat heb ik nodig om mijn doel te bereiken, welke stappen wil ik gaan zetten.

Het programma bestaat uit 4 groepsbijeenkomsten en wordt afgerond met een individueel gesprek met één van de trainers. We maken gebruik van diverse werkvormen zoals creatieve opdrachten, vragenlijsten en groepsopdrachten. We zullen daar waar nodig een theoretisch kader aanreiken, maar de nadruk ligt op actief en praktisch aan de slag gaan.