Anders leren denken

Ik ben aan dit loopbaantraject begonnen omdat ik al jaren werk bij dezelfde werkgever en graag wilde onderzoeken wat een passende volgende stap voor mij zou kunnen zijn. De gesprekken met Tineke vond ik interessant en leerzaam. Ze gingen best diep en gaven mij het gevoel dat we er alles uit hebben gehaald.

Door dit traject denk ik nu anders over bepaalde zaken. Wat mij het meest aansprak is het gedeelte over overtuigingen. Het is me duidelijk geworden dat ik soms zo vastzit met mijn gedachten. Ik wil meer open staan voor andere denkwijzen en beter leren schakelen als het anders gaat dan als ik had bedacht.

Ik weet wie ik ben, wat ik kan en hoe ik verder wil

Ik ben me nu bewuster van mijn kwaliteiten die ik als normaal ervaarde. Ik heb inzicht gekregen in mijn patronen, specifieke kwaliteiten, drijfveren en belangrijke waarden. Ik weet nu welke functies en taken bij mij passen, heb een professioneel cv en heb goede tips ontvangen hoe die nieuwe baan te veroveren.

Dit loopbaantraject is intensief, naast mijn werk en veranderende priv├ęsituatie is werken aan mijzelf hard werken geweest. Het heeft me zeker verrijkt. Mijn zelfkennis is vergroot. Ik weet wie ik ben, wat ik kan en hoe ik verder wil. Voor nu even rust en als de tijd zover is, weet ik wat me te doen staat.

Johan Huiskes