Coaching

Coaching laat mensen functioneren met bezieling.

Als werkgever investeert u in uw medewerkers. Ze kunnen vastlopen, niet lekker in hun vel zitten, leervragen hebben, beter in balans willen komen en blijven of meer leren meer voor zichzelf op te komen, wensen en grenzen aan te geven. Een werkgever die investeert in coaching werkt mee aan de professionele groei van zijn medewerkers. Coaching is geloven in de potentie van je medewerkers en hun unieke bijdragen aan de organisatiedoelstellingen.

Het coachingstraject dat Balans Loopbaancoaching biedt staat in het teken van reflectie, inzicht en bewustwording. Mensen leren hun dagelijkse gedragspatronen ontdekken en belemmeringen omzetten in effectief gedrag. Dit levert de betreffende medewerker maar ook de organisatie veel op.

Groei en ontwikkeling
Het doel van individuele coaching is het doen groeien van het zelfoplossend en zelflerend vermogen. Coaching is een vorm van begeleiding bij persoonlijke en professionele ontwikkeling van mensen. En wat voor u als werkgever belangrijk is: coaching resulteert in een inspirerend werkklimaat waar mensen functioneren met bezieling. Door de balans tussen persoonlijkheid en organisatie halen medewerkers meer uit zichzelf en bieden ze optimaal rendement.

2 van onze cliënten verwoorden welke inzichten ze door onze coaching kregen:

Ik begrijp en accepteer mezelf nu beter, bijvoorbeeld waarom ik steeds vastloop in mijn huidige functie. Dat het eigenlijk niet bij mij past om zo’n grote caseload te hebben en met zoveel verschillende dingen bezig te zijn op een dag. En dat in een kantoortuin vol prikkels en een verhoogde werkdruk waarin de nadruk steeds meer ligt op kwantiteit.”

“Ik zie het grote belang in van kennis over jezelf over welke werkwaarden en werkvoorwaarden etc. bij je passen, wat grotendeels bepaalt of je op de plek zit. Het gaat zeker niet alleen om de inhoud van de functie.”

Wat daarnaast voor jou als werkgever belangrijk is: coaching resulteert in een inspirerend werkklimaat waar mensen functioneren met bezieling. Door de balans tussen persoonlijkheid en organisatie halen medewerkers meer uit zichzelf en bieden ze optimaal rendement.

Focus op kwaliteit en waarden

Mensen coachen kan op veel verschillende manieren. In onze aanpak gaat het om inleven, confronteren en anders laten kijken. Altijd met een focus op de kwaliteiten en waarden van de medewerker en hem of haar leren om deze zo goed mogelijk in te zetten. Zo kunnen wij mensen laten groeien.

We hebben gesprekken met elkaar. Vaak ook in de natuur; buitenlucht en beweging helpen om letterlijk het blikveld te vergroten en hierdoor meer mogelijkheden te zien die kunnen helpen bij het vraagstuk.  Ook maken we regelmatig gebruik van paarden als spiegel.

Meer informatie of kennismaken

Meer weten over onze aanpak en mogelijkheden? Neem contact op voor meer informatie of een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

  • Contact opnemen