Ervaring met loopbaanbegeleiding

Aside

Ervaringen met loopbaanbegeleiding

Te water!

“Achteraf ben ik blij dat ik aan iets nieuws ben begonnen, maar de aanleiding was natuurlijk niet leuk. Mijn werk in Groningen werd verplaatst naar Amsterdam. Ik had de keuze verhuizen naar Amsterdam of op zoek gaan naar iets nieuws buiten de organisatie. Voor dat laatste heb ik gekozen.”

“Ik werkte zo’n twaalf jaar bij deze organisatie en was min of meer in het werk gerold, en ik had eigenlijk nooit zo nagedacht waarom ik juist dat werk deed. Op het moment dat het ophoudt en je op zoek gaat naar iets anders, loop je tegen vragen aan. Waar ben ik goed in? Wat is voor mij belangrijk in het werk? Bij wat voor organisatie wil ik eigenlijk werken?

De loopbaanscan gaf een eerste antwoord op deze vragen, maar veel belangrijker waren de gesprekken die erop volgden met Tineke Roeda.”

En daarmee begon mijn zoektocht van twee jaar. Ik had regelmatig een gesprek met Tineke, en deed mee aan een sollicitatietraining en aan een jobclub.

“Het werd mij steeds duidelijker dat mijn werk als adviseur op het snijvlak van ICT en de werkprocessen goed bij mij past. Ik kwam er ook achter dat ik dit misschien in de toekomst nog wil uitbreiden met organisatieadvies en het coachen van mensen in hun werk. Om er wat meer achter te komen wat dat in de praktijk inhoudt heb ik ook een aantal oriënterende gesprekken gevoerd met mensen die op dat gebied werkzaam zijn. Zo ben ik bij een leerlingbegeleider op een middelbare school geweest en bij een loopbaanadviseur en een organisatieadviseur bij de universiteit. Dat was leuk en spannend om te doen.”

“Ik werd regelmatig uitgenodigd op gesprek, maar die sollicitatiegesprekken gingen me niet gemakkelijk af. Ik vind het lastig om mezelf ‘te verkopen’ in een gesprek. Ik laat liever in de praktijk zien wat ik kan. Door een gesprek vooraf te oefenen met Tineke werd het langzamerhand wel makkelijker. Ook de oriënterende gesprekken hielpen als oefening. Dan staat er immers minder op het spel: je komt niet voor een baan.”

Mijn zoektocht heeft succes gehad. Sinds 1 april werk ik als Beleidsadviseur Informatie bij het Waterschap Noorderzijlvest.

“In het begin was het natuurlijk wennen. Je komt binnen bij een organisatie waar je niemand kent en krijgt te maken met heel nieuwe materie. Ik had het gevoel alsof ik in het diepe gegooid werd. Gaandeweg zag ik steeds meer aanknopingspunten: ervaring en kennis vanuit mijn vorige werkgever kan ik ook bij het Waterschap goed gebruiken. Intussen heb ik weer het gevoel dat ik grond onder de voeten heb.”

“Zoals gezegd heb ik het ervaren als een zoektocht. Op het moment dat je eraan begint weet je niet waar je terecht komt, gaandeweg krijgt het doel vastere vormen. Ook heb ik mezelf beter leren kennen en beter leren omgaan met onzekerheden. Dat was niet altijd makkelijk, maar het heeft me wel verder gebracht.”

“Ik heb het bij het waterschap naar mijn zin, en verwacht zeker dat ik hier de komende tijd blijf. Er is hier voor mij nog genoeg te leren. In die zin gaat de zoektocht op een andere manier gewoon door. Intussen staat ook het waterschap aan het begin van een reorganisatie. Mijn ervaringen de afgelopen periode geven me het vertrouwen dat het de komende tijd ook wel goed komt.”

Arjan

Ervaring re-integratie

Aside

Ervaringen Nina met re-integratie

Ik ben je erg dankbaar voor jouw begeleiding in een voor mij onzekere, verdrietige periode. Nog altijd ben ik verbaasd over hoe snel ik weer omhoog krabbelde vooral door jouw professionele plezierige aanpak. Het heeft me echt heel, heel veel opgeleverd!

Lieve groet,

Nina

Ontdek wat je leuk vindt

Aside

“Ontdek wat je leuk vindt!”  

Na een bijna 23 jarig dienstverband heeft Agnes Hakkert gekozen voor een nieuwe toekomst. “Ik ging door een rouwproces, toen ik besefte dat ik na bijna 23 jaar mijn vaste baan en mijn vertrouwde, fijne werkplek op moest gaan geven. Ik heb heel wat tranen gelaten.”

Ontwikkelen is vooruitzien

Eigenlijk begon Agnes in 2009 al aan de voorbereiding voor haar huidige baan, maar dat wist ze toen nog niet. Haar laatst behaalde diploma op haar CV dateerde van 1988, wat haar aan het denken zette. De juridische sector lag haar wel en de opleiding juridisch secretaresse zou een mooi vervolg zijn op haar toenmalige werk. Ze is deze opleiding gaan volgen. In april 2010 kon ze haar getuigschrift in ontvangst nemen en bijschrijven op haar CV.

Een nieuwe toekomst

Toen voor haar duidelijk werd dat ze haar toekomst elders moest gaan zoeken, heeft ze hulp ingeschakeld van een loopbaancoach. Na een op “haar situatie aangepast”begeleidingstraject en vele sollicitaties (en afwijzingen) verder, werd haar inspanning beloond. Sinds 8 augustus 2011 werkt Agnes 32 uur op een advocatenkantoor in Roden als juridisch secretaresse. Precies wat ze zocht.

‘Het was wel even wennen. Alles is nieuw. Een andere werkplek, nieuwe collega’s, andere manieren van werken. Niets meer op de automatische piloot, maar weer je nieuwe collega’s de oren van hun hoofd vragen. Je moet je helemaal weer inwerken. Het is een heel andere wereld, maar wel erg leuk.’

‘Ik ben blij dat ik Tineke Roeda aan mijn zijde had in deze voor mij zeer moeilijke periode. Het klikte heel erg goed. Waar nodig ondersteunde ze mij. Zowel praktisch als emotioneel. De begeleiding was volledig op mijn persoon gericht. Samen met Tineke heb ik gekeken wat ik nodig had om een goede kans te maken op de arbeidsmarkt. Wat zou ik graag willen doen, is dit mogelijk en zo ja, hoe pakken we het aan.  Zo leerde ik sollicitatiebrieven schrijven, ik gaf mijn CV een facelift, ik meldde me aan op LinkedIn en ik deed mee aan de Jobclub (een groep collega’s die ook proberen hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten, vrijwillig of noodgedwongen, zeg maar een soort van “lotgenoten”). Zelfs bij het onderhandelen over salaris ben ik goed ondersteund.

Wat wil je anderen meegeven?

Wat mij heel erg heeft geholpen, zijn de oriëntatiegesprekken bij potentiële werkgevers. Je oefent in een informele sfeer een gesprek, je komt er achter wat ‘de markt’ zoekt en of dat wat jij daar denkt te vinden ook echt zo is. Door informatie te verzamelen kun je bewuste keuzes gaan maken. Je streept af, je zoekt verder of je ontdekt wat je leuk vindt.

Ook is het verstandig om altijd contact op te nemen met een werkgever als je wordt afgewezen op een vacature. Je leert ervan, je kunt de verkregen informatie soms gebruiken voor andere sollicitaties. Ook kan het gebeuren, zoals mij overkwam, dat ze je vragen of ze jouw CV in hun portefeuille mogen houden voor mogelijke nieuwe vacatures.

Nu terugkijkend kan ik zeggen dat ik het afgelopen half jaar als persoon enorm gegroeid ben. Ik heb stappen genomen, waarvan ik niet wist dat ik ze zou gaan/durven nemen. Het is een hele uitdaging, maar ik ben trots op mezelf dat ik hem ben aangegaan.

Agnes Hakkert

Ervaringen Alex-Jan loopbaanbegeleiding

Aside

Ervaring Alex-Jan met loopbaanbegeleiding

Hallo Tineke,

Ik wil je even laten weten dat ik een vaste baan bij de brandweer in Emmen heb gekregen als brandwacht in algemene dienst.

Dit is mede gelukt door het loopbaan traject en ik sta een stuk positiever in het leven.

En ik wil je hier voor dan ook bedanken.

Alex-jan van Dijken

Ervaringen Gert-Jan met loopbaanbegeleiding

Aside

Ervaring Gert-Jan met loopbaanbegeleiding

Met veel genoegen denk ik terug aan alle gesprekken die we gevoerd hebben en 
die mij nu dan eindelijk de baan heeft opgeleverd die ik zocht, via 
anderhalf jaar Magna Uitzendbureau (als vestigingsmanager) heb ik een baan 
bij Groningen Seaports gevonden. Een leidinggevende baan werd 
me door jou al afgeraden maar desondanks heb ik dat bij Magna toch gedaan en 
ben ik er achter gekomen dat ik dat niet moet willen. Door deze ervaring wel 
wijzer geworden en werkervaring opgedaan waardoor ik nu als 
projectcontroller bij Groningen Seaports aan de slag ben gegaan.

Je was een voortreffelijk motivator en gesprekspartner, daarvoor dank.

Gert-Jan Flikkema

Ervaringen individuele coaching

Aside

Ervaring Claudia met Individuele coaching

Ik werkte als Leidinggevende van een secretariaat te Lelystad. De interne communicatie binnen dit team was niet helemaal wat het moest zijn, dus werd er door de teamleiders besloten om een teamcoaching en een individuele coaching voor mijzelf te gaan starten. Hierbij is de hulp en ondersteuning van Tineke Roeda ingeroepen.

Tijdens dit traject is er voor mij een hoop duidelijk geworden. Leiding geven aan een onrustig team is geen makkelijke taak kan ik je zeggen. Je moet genoeg ervaring hebben op gebied van leiding geven en die miste ik grotendeels. De manier van leiding geven die ik gewend was vanuit de sportbranche was een tikkeltje anders. Ik liep steeds tegen de zelfde feiten aan en dat kwam mijn functie en positie binnen het team niet ten goede. Samen met Tineke ben ik gaan kijken hoe we dit konden veranderen en ik hier sterker kon uitkomen.

Tijdens dit traject ben ik een hoop oud zeer tegen gekomen waarvan ik dacht opgeruimd te hebben. Het was voor mij heel intensief, maar tegelijkertijd ook een hele bewustwording. Het werd mij al gauw duidelijk, dat er geen klik was tussen mij en het team en ik niet meer wilde doorgaan met mijn huidige functie.

Tineke vertelde mij steeds dat het gaat om het volgen van je hart en het aanwenden van je creativiteit om je dromen te verwezenlijken. En dat ben ik ook gaan doen.

Door deze keuze is er een enorme last van mijn schouders gevallen. Dankzij de steun, advies en begrip van Tineke zit heel goed in mijn vel en weet ik waar mijn kwaliteiten liggen.

Ik weet nu hoe ik mijn werkende leven weer verder vorm wil en kan geven.

Claudia van Linden

Dyslexie op het werk

Aside

Dyslexie op het werk

“Als werkcoach heb ik te maken met veel veranderingen en hectiek in mijn werk. Ik merk dat ik steeds tegen dezelfde dingen aanloop, vooral als er sprake is van veel wisselende taken. Ik wilde graag leren om hier anders mee om te gaan. Dit was voor mij dan ook aanleiding om een coachingstraject te volgen. Na diverse gesprekken met loopbaancoach Tineke Roeda heb ik inmiddels meer zicht op hoe ik mij in de loop van de jaren heb ontwikkeld, en welke impact mijn dyslexie heeft op mijn leven en werk.

Via Tineke werd ik gewezen op Dynamika, een adviesbureau gespecialiseerd in het coachen van dyslectici in de werksituatie. Het bleek een gouden tip! Na een zeer intensieve training bij dit bureau is er inmiddels veel veranderd. Het was een heel bewustwordingsproces met veel oefeningen aan de hand van concrete situaties uit mijn dagelijks leven en werk. Naast inzicht, bewustwording en rust in mijn hoofd heeft deze training mijn zelfvertrouwen versterkt. Ik besef nu dat ik niet doorlopend aan mijzelf hoef te twijfelen. Na vier dagen intensief trainen was ik in staat om ruim drie keer sneller te lezen dan voorheen! Heel wonderlijk om te ervaren dat je veel sneller kan lezen en ook nog weet wat je hebt gelezen. Ik ben nu dagelijks bezig om het geleerde in praktijk te brengen. Het valt niet mee om een patroon van 40 jaar te veranderen, dat gaat stapje voor stapje. Dat geldt ook voor het plannen en organiseren van mijn werk, maar ik zie nu mijn valkuilen en weet beter hoe daarmee om te gaan.

Ik zit nu beter in mijn vel, en ook in mijn werk, weet wat mijn specifieke kwaliteiten zijn en op welke plek ik die in de toekomst het beste kan inzetten. De coaching van Tineke en bureau Dynamika heeft me veel gebracht.”

Judith Masselman, Werkcoach

Ervaringen Teambuilding

Aside

Ervaringen Teambuilding ERD 

Toen onze servicedesk één jaar bestond werd het tijd om terug te blikken en vooruit te kijken. Zoiets lukt niet tussen de dagelijkse werkzaamheden door, daar moet je de tijd en de gelegenheid voor scheppen. In dit geval heb ik daarbij de ondersteuning van Tineke Roeda ingeroepen. Samen hebben we ons gebogen over vragen als “wat is de doelstelling van deze dag?”, “wanneer is deze dag geslaagd?”, en “hoe ga je de medewerkers er actief bij betrekken?”. Na enkele besprekingen stond er een programma voor een dagje ‘op de hei’, waar ik mij helemaal in kon vinden.

Programma:

Na het gebruikelijke rondje ‘wie ben je en wat verwacht je van vandaag?’ en een speelse communicatieoefening met veel ‘ja, maar …’ en ‘ja, en …’ waren we toe aan een brainstormsessie die een veelheid aan ideeën voor onze toekomst opleverde, waar we ’s middags aan verder konden werken.

Na de lunch werd nagedacht over de vraag wat onze ambitie was en welke toegevoegde waarde wij kunnen hebben voor de organisatie. Met behulp van de uitkomsten van deze sessie is een keuze uit de ideeën van de ochtendsessie gemaakt. Twee ideeën zijn vervolgens in de middagbrainstorm verder uitgewerkt. Over de uitkomsten van deze dag ben ik zeer tevreden. De uitgewerkte ideeën zijn heel concreet en worden binnen het team breed gedragen, en daarom ben ik er ook niet bang voor dat we daar eenmaal terug in de dagelijkse hectiek niet mee verder zullen gaan. We hebben de dag afgesloten met een borrel en een etentje, dat gezien de uitkomsten van deze dag als welverdiend mag worden aangemerkt.

De dag heeft voor mij wel aangetoond dat een goede voorbereiding het halve werk is; je moet weten wat je wilt bereiken en hoe je dat wilt bereiken.

Erik Harmsen, Manager servicedesk ERD

Ervaringen loopbaanbegeleiding

Aside

Ervaringen Loopbaanbegeleiding Gert Tromp

Drie jaar geleden heb ik een loopbaantraject met jou gestart. Na diverse gesprekken en testen was het voor mij heel duidelijk waaraan ik moest werken en hoe ik mij verder moest en wilde ontwikkelen.  Jij bent een zeer goede motivator voor mij geweest en dat heeft inmiddels geresulteerd in een nieuwe baan als bevelvoerder bij Brandweer Emmen.

Tineke, dankjewel voor het feit dat je mij hebt laten inzien hoe ik verder moest om mijn doel te bereiken. Ik ben nu met zeer veel vertrouwen begonnen in mijn nieuwe functie, een nieuwe uitdaging welke ik dankzij jou kan waar maken. Nogmaals bedankt,

Gert

Augustus 2011

Ervaringen Teamcoaching Vitree

Aside

Ervaringen Teamcoaching Vitree

Wij zijn de teamcoaching ingegaan met het gevoel dat we het deden omdat hogerhand dat wilde. Gedurende het traject kwamen we er al gauw achter dat we er zeker profijt van konden hebben.

Tineke heeft ons gecoacht en geholpen dingen te zeggen die wel in de wandelgangen in het rond gingen maar niet tegen mensen werden gezegd. Ze heeft ons geholpen open en eerlijk met elkaar in gesprek te gaan. Hoe kunnen we elkaar feedback geven zonder dat het negatieve kritiek is. Gedurende het traject hebben we veel ups and downs gehad.

Hier heeft Tineke ons goed in gesteund en geholpen en ons weer goed alert gemaakt dat de klant de dingen misschien anders ziet dan dat wij het doen.

Nu het traject is afgerond is er veel veranderd. We zetten ons als secretariaat goed en sterk als 1 team neer. Hierbij krijgen we ook de steun van hoger hand. De sfeer is onderling sterk verbeterd en men durft elkaar aan te spreken op dingen die we doen of die we juist nalaten te doen. We hebben ook een teamfoto gemaakt en krijgen er leuke reacties op. We zijn continu bezig met ons team helder en duidelijk neer te zetten. Mensen vinden dat ook prettig en weten waar ze aan toe zijn. Mensen komen nu heel anders op het secretariaat binnen en beginnen een andere beeldvorming van ons te krijgen.

Kortom het gaat de goede kant op. We zijn nog wel druk doende maar we zijn zeker verder op het positieve pad waar Tineke ons naartoe heeft geleid.

Team Secretariaat Vitree